PraatmetdeDokter
Brengt patiënten in contact met de huisarts

Over PraatmetdeDokter

PraatmetdeDokter is ontwikkeld door, voor en in de huisartsenpraktijk. Ons doel is een betere bereikbaarheid van de huisartsenpraktijk en minder werkdruk voor zorgverleners. PraatmetdeDokter wordt gebruikt in meerdere praktijken en verschillende regio's.

Brengt patiënten in contact met de huisarts

De huisartsenzorg in Nederland staat onder druk. Praktijken buigen onder een groeiende zorgvraag en toenemende personeelstekorten. PraatmetdeDokter ontwikkelt een vernieuwend communicatiemiddel om zorgverleners te ondersteunen en het tij te keren.

Wij leggen onze focus op helder en laagdrempelig contact met de patiënt. Door de transitie van telefonie naar chatgesprekken en slimme ondersteuning maken we communicatie effectiever. PraatmetdeDokter automatiseert waar nodig om administratieve en tijdrovende taken te verleggen naar de patiënt en ondersteunt de zorgverlener in het maken van beslissingen. Zo blijft er meer tijd over voor verdieping van de zorgvraag.

PraatmetdeDokter wordt ontwikkeld door een bevlogen groep huisartsen en technici. Wij ontwikkelen samen met huisartsen en assistenten uit verschillende regio's.

Ontmoet het team

Allard van Altena

Co-founder & data scientist
Allard van Altena

Peter Dekkers

Co-founder & huisarts
Peter Dekkers

Raphael van den Doel

Software ontwikkelaar
Raphael van den Doel

Media

Is ChatGPT onze huisarts van de toekomst?

De kunstmatig intelligente chatbot ChatGPT lijkt artsen te kunnen verslaan in het beantwoorden van medische vragen. Dat blijkt uit een nieuwe Amerikaanse studie. Niet alleen zijn de antwoorden uitgebreider, maar ook nog eens áárdiger. Is ChatGPT onze huisarts van de toekomst?

Lees meer

AI op de arbeidsmarkt: chatbot als doktersassistent

De opkomst van generatieve Artificial intelligence (AI) gaat de arbeidsmarkt opschudden. Voor sectoren met grote tekorten, zoals de zorg of de ICT, kan kunstmatige intelligentie uitkomst bieden, denken experts. Al zijn er ook voorspellingen dat AI kan leiden tot meer banen en dus geen einde aan de tekorten.

Lees meer

Apeldoornse huisarts ontwikkelt chatbot voor eerste gesprek met patiënt

Huisartsenpraktijk Matenpark in Apeldoorn heeft als eerste praktijk in Nederland de chatbot PraatmetdeDokter ingezet om zowel de huisarts als de assistent te ontlasten. Deze chatbot is volgens Peter Dekkers, huisarts én ontwikkelaar van de chatbot, uniek in Nederland.

Lees meer

Chatbot en AI

Peter Dekkers vertelt waarom hij een eigen Chatbot ontwikkelde. Met PraatmetdeDokter kan hij zijn spreekuren beter voorbereiden maar hij wil meer! Daarnaast zijn blik op de toekomst rondom Artificial Intelligent in de zorg.

Lees meer

Spreker congres

Vragen die normaal bij het consult of aan de telefoon worden gesteld. Dit scheelt administratieve tijd in de spreekkamer en aan de telefoon. PraatmetdeDokter creëert op deze manier meer tijd voor de patiënt.

Lees meer

Huisartsen Marie Annet en Sharon openen praktijk zónder assistent: chatbot is de vervanger

Een dokterspraktijk zonder assistenten? Huisartsen Marie Annet Vollebregt en Sharon Rico denken dat het kan en openen er een in Woerden. Patiënten worden in eerste instantie geholpen door een chatbot, om vervolgens door de huisartsen zelf te worden gebeld.

Lees meer

Digitale anamnese, wat levert het op?

Huisart Peter Dekkers neemt je mee in een nieuwe manier van werken. Ervaar wat het effect is op je praktijkvoering en consultorganisatie wanneer je gebruik gaat maken van AI ondersteunde communicatie.

Lees meer

Wil je meer weten over PraatmetdeDokter?

Neem contact op